5 Europese bestemmingen voor jouw herfsttrip met de camper of caravan

De zomer is het hoogseizoen voor vakantiegangers. Mensen combineren hun welverdiende vakantie het liefst met zomers weer en hoge temperaturen. Ideaal om aan het strand te liggen, te gaan zwemmen of lekker rond te kuieren tijdens een citytrip. Veel mensen denken dan ook, onterecht, dat reizen onlosmakelijk vast hangt aan goed weer. Gaan ze toch in het tussenseizoen op vakantie, vaak om drukte te vermijden, dan kiezen ze voor verre bestemmingen waar het tijdens ons tussenseizoen zomer is, of waar het weer het hele jaar door goed is. Op vakantie moet je vooral doen wat je zelf wilt doen, dus is dit je ding? Geen probleem. Toch zijn er ook andere, minder bekende opties in het tussenseizoen. Heb je al eens gedacht aan een echte herfst trip? Je weet vast wel hoe mooi het kan zijn: Een gigantisch uitgestrekt bos, in een prachtig rood, bruin dal, bedekt door een dik pak laaghangende mist. Of een eindeloze kustlijn van rotsen, waar een stevige wind de zee overneemt. Zo’n kustlijn waar het niet de bedoeling is om een hele dag op een handdoek te liggen, maar een lange, stevige wandeling meer gepast lijkt. Het droeve herfstweer en de bruin gele herfstkleuren die zowel de bomen als de grond bedekken, zijn op trips als deze een must. Wil je zelf graag een kampeertrip maken door deze prachtige streken, maar geen idee waar naartoe? Wij hebben hieronder 5 ideale bestemmingen opgelijst om deze herfst te bezoeken. Alle bestemmingen zijn binnen Europa, en bereikbaar met de camper of caravan, maar ook trekken met de tent is zeker niet afgeraden.

1. Schotland: Het meer van Loch Ness

Schotland heeft een paar enorm indrukwekkende toeristische trekpleisters. Sommige zijn al wat bekender dan de anderen. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende eilanden vol groene weilanden en eindeloos lange lijnen van rotsen aan de kust. Een zeer bekende plek is het meer van Loch Ness. He meer is natuurlijk bekend van de legende over het monster dat er zou vertoeven. Toch wordt ze niet vaak gezien als reisbestemming. Wat mensen vaak vergeten is dat de hele omgeving rond het meer minstens even impressionant is als het meer en de legende zelf. Bovendien is het goed bereikbaar met de camper of caravan en zijn er heel wat campings in de buurt, waaronder de mooie, rustige en milieuvriendelijke camping, Loch Ness Shores. In die omgeving is je camping een uitvalsbasis, want de mooiste plekken zijn pas bereikbaar na een fikse wandeling door gebieden waar een wagen niet kan komen. 

2. Frankrijk: De Normandische kust

Misschien een voor de hand liggende keuze, maar ook deze bekende kustlijn, waar een stevige wandeling op de kliffen meer geschikt is dan een luie middag op het strand. Hoewel Normandië ook prachtig is om te zien in de zomer, is dit toch zo een voorbeeld van een streek die alleen maar mooier wordt bij donker en droevig weer. Een dik pak laaghangende mist maakt het alleen maar beter. Voor mensen geïnteresseerd in de geschiedenis rond de tweede wereldoorlog is deze locatie al helemaal een must. Zeker ook interessant voor met de camper of caravan, aangezien er enorm veel campings zijn in de streek. Vergeet zeker niet te genieten van een overheerlijke plateau de fruits de mer. 

3. Slovenië: Het meer van Bled

Het meer van Bled is een prachtig meer, dat in elk seizoen schittert. Toch staat het in deze lijst om een aantal andere redenen. Rondom het meer ligt een enorm gebied van prachtige natuur, bestaande uit bossen, heuvels en bergen. De typische uitgestrekte natuur die het aangenaamst is in de zomer, maar het mooist in de herfst. Niet ver van Bled ligt de Škrlatica, de tweede grootste berg van Slovenië. Het spreekt voor zich dat deze niet bereikbaar is met de camper, maar voor mensen die kamperen graag combineren met uitdagende trektochten waar niet alleen gewandeld, maar ook geklommen moet worden, is deze streek zeker iets om te noteren. Tenslotte is Slovenië een klein land. Dat wil zeggen dat je zelfs vanuit Bled, dat helemaal ten noorden ligt toch snel overal in het land een uitstap kan gaan maken. 

4. Duitsland: Het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is zo gigantisch, dus je kan zeker nog kiezen tussen verschillende toeristische en minder toeristische trekpleisters. Wat wel zeker is, is dat het Zwarte Woud een enorm stuk prachtige natuur bevat, dat zoals de meeste beboste gebieden erg goed tot zijn recht komt in de tussenseizoenen. Door de verscheidenheid aan boomsoorten, blijven grote stukken het hele jaar door prachtig groen en veranderen andere stukken in een mooi kleurenpalet vol gele, rode en bruine tinten. Zoals de meeste bosrijke omgevingen is ook hier een donkere wolk en een laagje mist geen nadeel, integendeel. Ben je met de camper of caravan, dan ben je in de mogelijkheid om het volledige uitgestrekte stuk te verkennen en rond te trekken van locatie naar locatie. De meest bekende trekpleisters in deze streek zijn onder andere: De watervallen van Triberg, De koekoeksklokken van het zwarte Woud, De bron van de Donau, het meer Titisee en vele andere. 

5. Noorwegen: Wildkamperen in de natuur

Geen concrete bestemming of trekpleister, maar een ideale bestemming voor de echte kampeerders onder ons. In Noorwegen is wildkamperen niet enkel toegestaan, het wordt er aangemoedigd. Op elk stuk land dat niet actief verbouwd wordt en dat verder dan 150 meter van bewoonde grond verwijderd ligt, is het toegestaan je tent op te zetten of je camper te parkeren. Dankzij wildkamperen heb je de kans om te verdwalen in de prachtige stukken natuur die het land te bieden heeft.  De natuur in Noorwegen ondergaat elk seizoen een complete metamorfose, waardoor het land in de zomer, herfst, winter of lente steeds helemaal anders aanvoelt. Elk seizoen heeft zijn eigen invloed op de prachtige omgeving. Denk er wel aan: Bij wildkamperen zit je vaak midden in de natuur, dus houd je omgeving schoon en vrij van afval.

Newsletter

Sólo le enviaremos cosas que le hagan más inteligente.
Opte por los mejores trucos de acampada.
Díganos lo que piensa
Alle 5 Europese bestemmingen voor jouw herfsttrip met de camper of caravan reviews
  1. DREX

    Agradeço por nos proporcionar informações tão relevantes e valiosas.