Hoe het allemaal begon …

We horen veel ambitieuze verhalen en ideeën over het starten van een onderneming. Maar al te vaak, na enkele fouten of tegenslagen, wordt het kind met het badwater weggegooid. Dat is bij Solbio wel anders. Onze droom begon zelfs in de badkamer, namelijk óp het toilet!

Dat leg ik natuurlijk graag even uit …

Een paar jaar geleden was ik op vakantie met mijn lieve vrouw Gerdje en onze hond Icey. We besloten om over het mooie platteland van Corsica te toeren. Dat er geen toiletten waren op de afgelegen campings waar we ’s nachts onze tent opzetten, was voor ons geen probleem: we hadden zelf een chemisch toilet aan boord.

Helaas was het toilet onderweg vol. Wat een domper!

Waar we ook naartoe reden, overal kwamen we borden tegen die aangaven dat we niets mochten lozen. Daar reden we, van plek naar plek met een vol toilet! Uiteindelijk begaven ook de krachtige chemicaliën het. Dat leverde een enorme stinkende putlucht op. En wie wil nu zo’n ongerept eiland bederven?

Het duurde niet lang voor we beseften dat een vakantie veel beter zou zijn als we een volop natuurlijke toiletvloeistof zouden hebben. We konden het toilet dan altijd en overal legen. En in plaats van dat we zouden moeten rondrijden met een stinkend chemisch toilet, zouden we kunnen genieten van alles wat Corsica te bieden heeft.

Die ervaring vormde het begin van Solbio!

Toen we weer thuis waren, besloten we onze goede vriend Piet Otttens te raadplegen. Hij ontwikkelde een natuurlijke toiletvloeistof van planten en natuurlijke ingrediënten. We konden dan die vieze geuren afvoeren zonder dat daar chemicaliën aan te pas zouden hoeven komen. We zouden dan over de hele wereld kunnen reizen, wekenlang over open water kunnen varen of gewoon naar het bos kunnen trekken zonder ons zorgen te maken over waar, wanneer en hoe we ons mobiele toilet zouden moeten legen. Het chemisch toilet is tenslotte een natuurlijk toilet geworden.

Die droom is inmiddels werkelijkheid geworden. We kunnen blijven reizen zoals we altijd deden. En dankzij deze volledig natuurlijke oplossing kun jij dat ook!

Take The Green Road,

Carlo Debaeke
Founder & Chief Solbio Officer

 

Newsletter

Sólo le enviaremos cosas que le hagan más inteligente.
Opte por los mejores trucos de acampada.
Díganos lo que piensa
Alle Hoe het allemaal begon … reviews

No reviews found for this product.