Chemisch toilet: Wat je moet weten! Aankoopgids en gebruiksinfo

Het wordt zelden openlijk besproken, maar beschikken over een eigen, privaat toilet is voor de meeste kampeerders prioriteit numero één. Zelfs voor de meest avontuurlijke personen is deze basisbehoefte toch wel echt heel belangrijk. Gelukkig zijn er hier meer dan genoeg opties voor, zelfs wanneer je ervoor kiest om rond te trekken met je verblijf op wielen in plaats van op hotel te gaan. De oplossing bij uitstek voor campers, caravans en zelfs de kampeerders met de tent is een chemisch toilet. Ze komen voor in allerlei formaten en varianten. Lees zeker verder voor nuttige informatie bij het kiezen en gebruiken van zo’n chemisch toilet.

Wat is een chemisch toilet en hoe werkt het

Een chemisch toilet is een alternatief voor wanneer je geen toegang hebt tot een traditionele toiletaansluiting waar het afval wordt weggespoeld door middel van water. Bij een chemisch toilet wordt het afval afgebroken door chemicaliën of bacteriën. Ze hebben een spoelwaterreservoir en een reservoir waarin de menselijke afvalstoffen (fecaliën) worden afgebroken. Dit reservoir kan dus vol geraken, wat wil zeggen dat ze om de zoveel tijd geledigd moeten worden. 

In de meeste gevallen mag de inhoud, vanwege de chemische producten, enkel geledigd worden bij speciale dumpingstations. Gebruik je Solbio? Dan kan dit in principe overal gebeuren zelfs in je eigen toilet thuis. Solbio bevat namelijk enkel biologische natuurlijke stoffen, die de bacteriën op natuurlijke wijze stimuleren om het afval af te breken en zo nare geurtjes te voorkomen, een natuurlijke compostering.

Toepassingen van een chemisch toilet

Je hebt ze in kleine maten, om bijvoorbeeld mee te nemen in je caravan, camper of tent. Soms zijn de chemische toiletten reeds ingebouwd in de Caravan of Camper met een uitneembare cassette maar dit is zeker niet altijd het geval, dan bieden de mobiele toiletten zoals de Porta Potti of de 970 Dometic een goede oplossing. Daarnaast zijn er ook de grotere exemplaren die we tegenkomen op festivals, Grote concerten of bijvoorbeeld bouwwerven. We kennen ze beter onder de merknaam Dixi of TOITOI.

Solbio – Toiletvloeistof

Eindelijk een biologisch alternatief!

Bekijk onze producten

Welke vloeistof gebruik je best?

Er is een enorm aanbod aan vloeistoffen voor zo’n chemisch toilet, ze hebben allemaal hun eigen vormen, geuren en kleuren. Je hebt vloeistoffen en niet vloeibare tabletten. Solbio is de enige toiletvloeistof die niet gemaakt is op basis van chemische of synthetische ingrediënten dit wil zeggen dat Solbio het enige biologische product in de toiletvloeistofmarkt is. In werking presteren zowel de betere chemische producten als Solbio perfect, maar bij de chemische producten moet je de tank van het toilet legen in daarvoor voorziene ‘dumpingstations’. Door Solbio te gebruiken kan je de afvaltank ook gewoon thuis ledigen, aangezien de afbraak volledig natuurlijk gebeurt. 

Solbio presteert dus even goed als de beste chemische varianten en is bovendien volledig onschadelijk voor het milieu.

Newsletter

Nous ne vous enverrons que des articles qui vous rendront plus intelligent(e).
Restez au courant des meilleures astuces de camping.
Dites-nous ce que vous pensez
Alle Chemisch toilet? reviews

No reviews found for this product.