Cassettetoilet onderhouden

Een cassettetoilet of chemisch toilet moet goed onderhouden worden. Wanneer dit niet gebeurt is er een risico op nare geurtjes, ophoping van bacteriën of zelfs lekkages. Het laatste wat je wilt is dat één van deze problemen jouw vakantie verpest. Daarom is het onderhouden van zo’n cassettetoilet dus zeer belangrijk. Dit geldt zowel voor de periode dat je met je camper onderweg bent, maar ook daarvoor en daarna.

Fase 1: Wanneer je het cassettetoilet niet gebruikt.

Ook wanneer je camper voor langere periode op stal staat is het aangeraden af en toe de staat van je materiaal te controleren. Het is niet noodzakelijk hier uitgebreid onderhoud uit te voeren, maar een oogje in het zeil houden kan nooit kwaad. Ben je iemand die er meerdere keren per jaar op uit trekt met de camper, dan volstaat onderhoud voor, tijdens en na de trip. Ga je daarentegen maar één keer per jaar weg, dan kan het toch geen kwaad om in de lange tussenperiode de staat van je cassettetoilet eens te controleren. Niemand wil de week voor vertrek tot constatatie komen dat er zich een probleem voordoet met het sanitair van de camper.

Fase 2: Voor het vertrek

Voor het vertrek is het altijd een goed idee om de chemische toilet eens grondig te kuisen. Ook stilstand zorgt er voor dat de toilet stof en bacteriën vast houdt. Daarom is het aangeraden om vlak voor vertrek het cassettetoilet eens helemaal grondig te reinigen. Sommige modellen moet je daarvoor demonteren, andere zijn iets gemakkelijker. Er bestaan, naast toiletvloeistoffen, producten voor de reiniging van het toilet, maar bijvoorbeeld in het geval van Solbio is de vloeistof perfect geschikt voor beide karweien. Solbio mag dan wel een toiletvloeistof zijn, met zijn 4 in 1 formule is het ook een sterke reiniger. Op deze manier heb je dan ook geen last met chemische stoffen en chemicaliën tijdens het reinigen. Vermijd het gebruik van schuurborstels of schuursponzen. Hierdoor kunnen er kleine krassen ontstaan, waarin achteraf sneller vuil kan achterblijven.

Solbio – Toiletvloeistof

Eindelijk een biologisch alternatief!

Bekijk onze producten

Fase 3: Tijdens de reis

Tijdens de reis zijn er twee manieren van onderhoud. Enerzijds is er het regelmatig ledigen van je cassettetoilet. Dit zorgt er voor dat je achteraf, na de reis, minder werk hebt met het reinigen en houdt je sanitair tijdens de trip proper. Dit is voor iedereen die mee reist een stuk aangenamer. Anderzijds gebruik je een product dat afrekent met geurtjes en de bacteriën in de cassette afbreekt. Vaak gebeurt dit door een chemische reactie dankzij de chemische bestanddelen van de vloeistoffen. Het enige alternatief dat uit enkel natuurlijke bestanddelen bestaat is Solbio. Ben je voor een lange tijd op reis, dan kan je best het cassettetoilet ook af en toe helemaal reinigen, zoals bij vertrek. 

Fase 4: Na de reis

Na de reis maak je het cassettetoilet nog eens helemaal grondig proper. Let op, ook hier schuur sponzen of -borstels vermeiden. Het is belangrijk dat deze helemaal leeg is en grondig wordt gereinigd. Wanneer hij weer voor een tijd op het schap gaat, is het belangrijk dat deze helemaal droog is, zowel binnen als buiten. Bewaar je chemisch toilet best op een plaats waar ze niet te veel met vocht of vuil in aanraking komt. Ook een te droge omgeving is niet goed voor exemplaren die onderdelen uit rubber hebben, al kan je uitdroging wel tegengaan met bepaalde sprays of gewoon een beetje plantaardige olie.

Newsletter

Wir werden Ihnen nur das senden, aus dem Sie schlauer werden.
Bleiben Sie auf dem Laufenden über die neuesten Campinghacks.
Sagen Sie uns Ihre Meinung
Alle Cassettetoilet onderhouden reviews

No reviews found for this product.