Hoe kies ik de beste chemische toiletvloeistof?

Wanneer je eropuit trekt met je camper of caravan, spendeer je lange tijd in dezelfde accommodatie. Het is tijdelijk je huis, je vervoer, en dus ook je sanitair. Niemand wil tijdens zijn vakantie overlast ondervinden van onaangename geurtjes in het chemisch toilet. Net hiervoor zijn er producten uitgevonden die jouw helpen bij het aangenaam houden van je chemisch toilet en sanitair. Er bestaan producten in verschillende maten, alsook prijsklassen. 

Chemisch of biologische toiletvloeistof?

Bij het zoeken van de juiste vloeistof voor je caravan of mobilhome, zijn er verschillende criteria. Behalve de prijs zijn ook de bestanddelen en de formule niet onbelangrijk. Er wordt regelmatig een onderscheid gemaakt in enerzijds chemische toiletvloeistoffen en anderzijds biologische toiletvloeistoffen. Dit is echter een beetje kort door de bocht, aangezien erg veel chemische producten zich wel, via de juiste formulering, kunnen profileren als biologisch. Een duidelijker onderscheid is dat tussen de chemische toiletvloeistof en milieuvriendelijke vloeistoffen. Van die laaste is Solbio er één van en er bestaan maar weinig alternatieven voor dit product. Van de biologische en milieuvriendelijke producten is Solbio de enige in de markt van de toiletvloeistoffen. Net dat is wat Solbio zo’n sterk product maakt. 

Solbio – Toiletvloeistof

Eindelijk een biologisch alternatief!

Bekijk onze producten

Hoe werkt zo’n toiletvloeistof?

Zowel de chemische als de biologische vloeistoffen hebben dezelfde twee functies. Ze breken al het organisch afval in de leidingen en het chemisch toilet af. Daarnaast verdoezelen ze onaangename geurtjes. Hoe biologisch een chemische toilet vloeistof is, kan je snel zien aan de manier waarop deze toiletvloeistof deze twee functies uitvoert. Bij een puur chemische toiletvloeistof zal de afbraak van organisch afval gebeuren door het letterlijk te gaan afbreken met chemische producten en bestanddelen. De geurtjes worden dan verholpen met chemische parfums, of natuurlijke geurelementen. Dat laatste is bijvoorbeeld een mooie manier om zichzelf op de verpakking toch als biologisch te gaan profileren. 

Een biologische vloeistof, zoals Solbio, bestaat uitsluitend uit natuurlijke bestanddelen. Dit voor de afbraak van het oganisch afvals in jouw chemisch toilet of de leidingen van jouw caravan of camper, maar ook voor de geurbestrijding in jouw chemisch toilet. 

Solbio is nog unieker

Sobio gaat zelfs nog een stap verder. Solbio gaat niet zomaar afval afbreken, maar bevat natuurlijke bestanddelen die de goede bacteriën aanmoedigen om aan de slag te gaan. Zonder te wetenschappelijk in te gaan op de werking van onze toiletvloeistof, kunnen we stellen dat dit een unieke eigenschap is van het product. Eindelijk is er een milieuvriendelijk alternatief voor je chemisch toilet. Dit dankzij onze vier bestanddelen: Natuurlijke zeepstoffen, natuurlijk citroenzuur, 100% natuurlijke etherische oliën en plantenextracten. Deze krachtpatsers zorgen ervoor dat je jouw kampeertrip niet moet plannen langs dumping stations om jouw chemisch afval te dumpen, zoals dat met de chemische vloeistof wel het geval is. Het chemisch toilet van jouw caravan of camper ledigen, kan met deze oplossing in principe overal gebeuren. 

Solbio kan gebruikt worden voor:

–   Mobiele toiletten
–   Cassettetoiletten in caravans en campers
–   Coach toiletten
–   Boottoiletten
–   camping toiletten
–   Enz …

Nieuwsbrief

We sturen je alleen zaken waar je slimmer van wordt
Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Laat een review achter
Alle Bepaal het juiste product reviews

No reviews found for this product.