FAQ

Is Solbio beschikbaar in een fles?

Nee, in iets veel beters. Onze pouch is milieuvriendelijk, flexibel en zorgt voor een langere houdbaarheid. De verpakking is 100% recycleerbaar: gooi de lege zak gewoon bij je PMD. Door de flexibele verpakking kun je Solbio bovendien makkelijk opbergen. En hoe meer je gebruikt, hoe kleiner de pouch wordt.

Is Solbio beschikbaar als tablet?

Helaas niet. We zijn voortdurend op zoek naar manieren om Solbio nog gebruiksvriendelijker te maken. Die alternatieven moeten op de eerste plaats goed zijn voor de natuur. Tabletten zitten bijna altijd afzonderlijk verpakt in plastic, vaak de soort die ‘oplost in water’. Newsflash: dat kan niet. Plastic wordt door het water omgevormd tot microplastic dat via onze afvoer in de natuur terechtkomt.

Voorlopig hebben we nog geen tabletvorm gevonden die ook milieuvriendelijk is.

Kan Solbio bevriezen?

Stel je voor dat we nu doodleuk vertellen dat er antivries in zit? (Voor alle duidelijkheid: neen!)

Solbio kan bevriezen vanaf 0°C, maar dat kan geen kwaad. Er is zelfs extra plaats voorzien in de verpakking, zodat de zak niet scheurt als de vloeistof uitzet. Na het ontdooien best wel even schudden voor gebruik.

 

 

Werkt Solbio ook in extreme hitte?

Ja, al kan een extra scheut Solbio dan geen kwaad. Doseer tijdens bij heel warm weer wat meer en leeg je cassette om de twee dagen. Dan zit je zeker goed.

Hoe kan ik Solbio contacteren?

Heb je een vraag over ons product of je bestelling? Klik bovenaan deze pagina op ‘Contact’ en vul het formulier in. Of stuur ons een e-mail op service@getsolbio.com. We proberen binnen de 24 uur te antwoorden.

Waar kan ik Solbio kopen?

Hier! Of klik bovenaan deze pagina op ‘Shop’ en koop Solbio online. Geen verzendkosten en binnen de drie werkdagen geleverd aan huis. Goeie deal, hé?

Je vindt Solbio ook in heel veel winkels, vaak gespecialiseerd in outdoor avontuur en kamperen. Een overzicht van de verkooppunten vind je hier.

Is Solbio goed voor de natuur?

Absoluut!

Solbio is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten: plantenextracten, citroenzuur, natuurlijke zeep en etherische olie. We zijn ook heel trots op ons Ecogarantielabel. Dat wil zeggen dat onze toiletvloeistof 100% biologisch is en volledig vrij van petrochemische en synthetische stoffen en GGO’s (genetisch gemodificeerde organismen). Dit is het strengste onafhankelijke ecolabel op de Europese markt.

We produceren Solbio ook op een milieubewuste manier, aan de hand van hernieuwbare energie en minimal waste. De verpakking zelf is 100% recycleerbaar in België: gooi de zak gewoon bij je PMD.

Zelfs na je toiletbezoek is de natuur er niet vies van. Je kunt je cassette zelfs legen in je compost en gebruiken als meststof.

Ik heb Solbio op mijn huid gekregen, wat nu?

Geen zorgen, aanraking met Solbio veroorzaakt geen irritatie.

Onze toiletvloeistof is een natuurlijk product en bevat geen schadelijke stoffen. In het geval van langdurige blootstelling raden we je aan om je huid grondig met water te spoelen. Raadpleeg altijd een arts bij twijfel of aanhoudende symptomen.

Heb je een contactallergie? Ben je overgevoelig voor specifieke geurstoffen of etherische oliën? Voer dan eerst een huidtest uit. Meng een druppel Solbio met wat plantaardige olie en breng aan in de elleboogholte. Als je allergisch bent voor Solbio, zul je na één dag een huidirritatie opmerken.

Ik heb Solbio in mijn oog gekregen, wat nu?

Oei, hoe heb je dat gedaan?

Geen zorgen, het kan geen kwaad.
Solbio is een natuurlijk product en bevat geen schadelijke stoffen. Je ogen zijn echter een gevoelig deel van je lichaam dus spoel je ze beter met voldoende water, ook onder de oogleden. Doe eventueel ook je contactlenzen uit. Raadpleeg altijd een arts bij twijfel of aanhoudende symptomen.

Let op: Heb je toiletvloeistof in je oog gekregen tijdens het lozen van je mobiel toilet? Dan is de inhoud van je cassette een mix van Solbio en afvalstoffen. Die kunnen bacteriën bevatten en wel een risico vormen voor je gezondheid. Raadpleeg altijd een arts bij twijfel of aanhoudende symptomen.

Ik heb Solbio in mijn mond gekregen, wat nu?

Eikebah.

Geen zorgen, het kan geen kwaad.
Solbio is een natuurlijk product en bevat geen schadelijke stoffen. Spoel toch zeker je mond grondig met water, al is het maar voor de smaak. Raadpleeg altijd een arts bij twijfel of aanhoudende symptomen.

Let op: Heb je toiletvloeistof in je mond gekregen tijdens het lozen van je mobiel toilet? Dan is de inhoud van je cassette een mix van Solbio en afvalstoffen. Die kunnen bacteriën bevatten en wel een risico vormen voor je gezondheid. Raadpleeg altijd een arts bij twijfel of aanhoudende symptomen.

Wat is Solbio?

Goeie vraag!

Solbio is de allereerste 100% biologische toiletvloeistof ter wereld. Het is een natuurlijk alternatief voor een chemisch toilet. Onze unieke formule bestaat uit vier ingrediënten: plantenextracten, citroenzuur, natuurlijke zeep en etherische olie. Het zorgt voor de nodige hygiëne en een frisse eucalyptusgeur tijdens het kamperen. Je kunt het hoofdzakelijk gebruiken in je toilet en cassette, maar ook in je grijs- en spoelwatertank. In tegenstelling tot een chemisch toilet, kun je je cassette overal lozen. Ook in een wc, zelfs als deze aangesloten is op een bio zuiveringsinstallatie. 

Naast Solbio Original is er ook Solbio Marine. Deze variant ruikt naar sinaasappel, heeft een krachtigere werking voor grotere tanks en werkt ook in zout water. Ideaal voor op je boot.

Voor welk soort toilet is Solbio geschikt?

Solbio is geschikt voor elk mobiel toilet. In je caravan, camper, mobilhome, bus, trein, boot of vliegtuig. Het is ook perfect voor je porta potty.

Is Solbio even krachtig als chemische toiletvloeistof?

Zonder twijfel.

We zijn er ons bewust van dat natuurlijke alternatieven vaak minder efficiënt werken dan chemische. Dus hebben we onze formule uitvoerig getest, verfijnd en vergeleken met de meest verkochte chemische toiletvloeistoffen wereldwijd. We kunnen met zekerheid zeggen: Solbio is even krachtig. Onderschat de natuur niet.

Wat is het verschil tussen Solbio Original en Solbio Marine?

Solbio Marine is een extra krachtige versie van Solbio Original.

Marine is overal te gebruiken, maar is specifiek ontworpen voor boten. Die hebben vaak een extra grote tank aan boord en gebruiken soms zout water om te spoelen. Solbio Marine is daarom extra sterk en werkt zowel in zoet als in zout water.

Bovendien ruikt deze variant naar sinaasappel. Dus als je een citrusgeur verkiest, dan kun je Marine perfect gebruiken in je porta potty, caravan, camper of mobilhome. Zelfs in je trein of je vliegtuig.

 

Is Solbio veilig?

Absoluut. Het idee voor Solbio is ontstaan vanuit een bezorgdheid voor de natuur en voor onszelf.

Een chemisch toilet is een kleine ruimte vol kunstmatige en vaak schadelijke stoffen. Onze huid komt er onvermijdelijk mee in contact en we ademen ze zelfs in. Wat zijn de langetermijneffecten daarvan? We willen er liever niet zelf achter komen.

De natuur is er uiteraard ook niet mee gediend. Je loost je cassette vol blauw (of groen) spul in een loospunt, maar wat gebeurt er vervolgens mee? We kunnen het je uitgebreid uitleggen met een Powerpoint, maar het komt hierop neer: de chemische stoffen kunnen niet volledig worden afgebroken en komen terecht in de natuur.

Solbio is een 100% natuurlijk product en bevat geen schadelijke stoffen. Dat maakt het 100% veilig voor je gezondheid, je toilet en de natuur.

In welk deel van mijn sanitair kan ik Solbio gebruiken?

In elk deel.

Solbio toiletvloeistof is eigenlijk vier producten in één. Je kunt het gebruiken in grijs- en spoelwatertank en het reinigt je cassette en toilet vanzelf. Tadaa!

Bovendien heb je niet veel vloeistof nodig voor een optimaal effect.
Dit is de aanbevolen hoeveelheid per tankinhoud:

Waar kan ik mijn mobiel toilet leegmaken als ik Solbio heb gebruikt?

Overal waar het sociaal aanvaard is.

Solbio is 100% organisch en kan dus overal biologisch afbreken. Hou er wel rekening mee dat er restafval van jezelf en van het toiletpapier in zal zitten. Loos je cassette dus enkel op een plek waar je zelf ook je broek zou afsteken. Idealiter in een wc.

Je kunt Solbio na gebruik ook uitkappen in je tuin op de composthoop en als meststof gebruiken.

Hoe werkt de verpakking?

Onze pouch werkt net zoals een kratje wijn: houd het zakje met één hand vast en druk met de andere hand op de knop. Voor één dosering druk je twee seconden op de knop.

De zak is ook milieuvriendelijk, flexibel en zorgt voor een langere houdbaarheid. De verpakking is 100% recycleerbaar: je gooit alles gewoon in je PMD. Door de flexibele verpakking kun je Solbio overal opbergen. En hoe meer je gebruikt, hoe kleiner de zak wordt.

Als ik online bestel, hoeveel kost de verzending?

De bezorgkosten verschillen per land.

Maar vanaf twee stuks is de verzending gratis. Naar overal.

Hoe snel ontvang ik mijn bestelling?

Bestel je vóór 18 uur, dan verzenden we je pakket diezelfde dag.
Jij ontvangt vervolgens een code waarmee je de verzending kunt volgen.

Kan ik Solbio laten leveren op de camping?

Tuurlijk!

Hou wel rekening met de levertijd op basis van je locatie. Je rekent ook best iets ruimer als je in het buitenland kampeert. Gewoon, voor de zekerheid. Het belangrijkste is dat je er nog bent.

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben om mijn pakket te ontvangen?

Het kan altijd gebeuren dat je de postbode net mist.

In dat geval zal de bezorger:

  • de bestelling de volgende dag nog eens proberen af te leveren.
  • je pakket afleveren op een ander adres (bijvoorbeeld bij de buren).
  • een kaartje achterlaten met het adres en instructies van het postkantoor waar je je pakket kunt afhalen.

Kan ik mijn pakket terugsturen als ik niet tevreden ben?

Absoluut.

Als je niet tevreden bent over Solbio, kun je het product gewoon terugsturen. De enige voorwaarde is dat de verpakking minstens nog voor 3/4de vol is. Eens we je retourpakket ontvangen, storten we je volledige aankoopbedrag terug.

Wil je Solbio retourneren? Klik bovenaan deze pagina op ‘Contact’ en vul het formulier in. Of stuur ons een e-mail op service@getsolbio.com. We proberen binnen de 24 uur te antwoorden.

Is online bestellen en betalen veilig?

Ja, betalen op www.getsolbio.com is veilig.

Goeie vraag wel, want er zijn heel wat oplichters actief op het internet.

Deze website heeft een ingebouwde beveiligde internetverbinding tijdens het betalen. Via een SSL-verbinding worden je transactiegegevens gecodeerd zodat ze niet onderschept kunnen worden. Jij hoeft hier niets voor te doen. Je herkent een veilige verbinding aan het groene hangslot in je browserbalk wanneer je betaalt.

Komen er extra betaalkosten bij als ik online bestel?

Je kunt gratis online betalen met verschillende betaalmethoden, ook met PayPal.

Ik heb een boot.

Goed nieuws!

Sorry.
Maar dus: goed nieuws! Solbio Marine is specifiek ontworpen voor je mobiel toilet op het water.

Boten hebben vaak een extra grote tank aan boord en gebruiken soms zout water om te spoelen. Marine is daarom extra sterk en werkt zowel in zoet als in zout water. Bovendien ruikt deze Solbio naar sinaasappel.

Solbio Marine is echter geschikt voor elk mobiel toilet. Ook voor je porta potty of in je caravan, camper of mobilhome. Zelfs in je trein of je vliegtuig.

 

 

Hoe weten jullie dat Solbio recycleerbaar is?

We doen ons uiterste best om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. We hebben uiteraard verpakking nodig, maar onze pouches zijn 100% recycleerbaar in België. Vaak ook in het buitenland, maar check eerst de lokale regels.

Om mee te zijn met de laatste ontwikkelingen rond recyclage in verschillende landen, laten we ons adviseren door organisaties die gespecialiseerd zijn in circulariteit. In Duitsland werken we samen met Grüne Punkt (registratie 5611897), in België met Fost Plus (registratie 011253) en in Frankrijk met Citeo (registratie FR343039_01HLRC).

Als jij flink sorteert, dan maken zij van je gebruikte zakken misschien wel een nieuwe tuinbank. Merci!

Hoeveel is 1 dosering?

1 dosering = 4 centiliter.

Geen zorgen, je hoeft geen maatbekers mee te zeulen. Voor één dosering druk je twee seconden op de drukknop van je Solbio-pouch.

Heb je nog een andere vraag?

Stel ze hier
Alle FAQ reviews
Laat een review achter