Groen kamperen
is onze tweede natuur

Over Solbio

Solbio is een Belgisch bedrijf uit de Kempen. Je vindt er de beste frieten van ons land, maar ook kilometerslange ongerepte bossen, heiden, grasvelden en meren.

Wij zijn echte naturisten. Of ja nee, wacht. We leven voor de natuur, dat bedoelen we. Het is de plek waar je keer op keer je eigen ritme terugvindt. Als je gaat kamperen, verdwijnen alle to do-lijstjes en het enige waar je echt moet over nadenken, is vanaf hoe laat het gerechtvaardigd is om aan de aperitief te beginnen.

Wat echter niet past in dat plaatje is een chemisch toilet. Waarom zouden we iets wat volledig biologisch afbreekbaar is mixen met schadelijke chemische stoffen? Voor de geurtjes en de hygiëne uiteraard, maar het is wel een serieuze klap in het gezicht van de natuur. Wij waren vastberaden om de eerste volledig natuurlijke toiletvloeistof ter wereld te creëren. Maak kennis met Solbio.

Onze visie

Krachtig

Solbio breekt af en neutraliseert geurtjes, net zo goed als een chemische variant. Vraag maar aan onze klanten op Amazon. Op basis van 2300 reviews geven ze ons 4,5 sterren.

Natuurlijk

Solbio bevat geen synthetische of dierlijke stoffen. Door een mix van etherische oliën ruikt de fruitige Marine naar citrus en de frisse Original naar eucalyptus, den en munt. Geen chemische shit dus.

Biologisch

We zijn heel trots op ons Ecogarantielabel. Deze producten zijn 100% biologisch en vrij van GGO’s en petrochemische stoffen. Dit is het strengste onafhankelijke ecolabel op de Europese markt.

Flexibel

Leeg je tank waar en wanneer het jou uitkomt: in een loospunt, in een toilet of in je compost.

Waarom Solbio?

Het bestaat

Gebruik je een chemische toiletvloeistof bij gebrek aan een deftig alternatief?

Betaalbaar

Vaak zijn ecologische producten duurder. Wij vinden dat zever.

Ecologisch

De verpakking van Solbio is 100% recycleerbaar in België. Gooi de lege pouch gewoon in je PMD.

Zoet of zout water

Solbio Marine werkt zowel met zoet als met zout water. Ideaal voor op de boot.

Waar gebruik je Solbio?

Cassette

Breek toiletpapier en afvalstoffen af, voorkom gasvorming en hou je kleinste kamertje fris.

Grijswatertank

Hou je tank en je leidingen vrij van vetten en andere resten.

Spoelwatertank

Voorkom algenvorming en hou je spoelwater schoon.

Toilet

Hou je toilet en tank proper.

Wat zit er in Solbio?

Solbio bestaat uit deze 4 ingrediënten, en meer niet!

Plantenextract

Citroenzuur

Natuurlijke zeep

Etherische olie

Wat is het?

Je doet het ongetwijfeld meerdere keren per dag. De kans is groot dat je het daarnet nog hebt gedaan na je eerste ochtendkoffietje… Of zelfs tijdens? Wegdromen over je volgende vakantie uiteraard. De natuur intrekken blijft de beste manier om los te koppelen en op te laden. Je wordt wakker met het gefluit van goedgezinde vogels, daarna duik je in dat iets te koude meer en zet je je tanden in die iets te warme baguette. Ultieme vrijheid.

Helaas moet dat stokbrood in kwestie ook ergens naartoe. Hoogstwaarschijnlijk in je chemisch toilet. Oké, dat blauwe (of groene) spul werkt goed tegen geurtjes en is belangrijk voor de hygiëne, maar het zit boordevol schadelijke stoffen voor de natuur. Tot nu.

Solbio is de allereerste 100% biologisch afbreekbare toiletvloeistof ter wereld. Krachtig, fris, betaalbaar en écht groen. Ready to take the green road?

Onze certificaten

Als strengste label op de markt, internationaal bedrijf en non-profit organisatie hechten we enorm veel belang aan het beschermen van de planeet.

Producten met een Ecogarantielabel voldoen aan strenge voorwaarden en zijn van 100% biologische oorsprong. Deze voorwaarden worden jaarlijks gecontroleerd door onafhankelijke controleorganen die de neutraliteit van de certificering garandering.

V-Label, een internationaal erkend keurmerk voor producten die vegetarisch of veganistisch zijn en een grondige controle hebben doorstaan, is hét hulpmiddel om jouw leven plantaardiger te maken en weloverwogen aankopen te doen.

We helpen consumenten gerust te stellen over hoe voedsel op de boerderij wordt geproduceerd door de schadelijke milieueffecten van landbouwactiviteiten te minimaliseren, het gebruik van chemische middelen te verminderen en te zorgen voor een verantwoorde aanpak van de gezondheid en veiligheid van werknemers en dierenwelzijn.

Maak kennis met ons team

Carlo

Oprichter

Frank

Sales Duitsland

Maarten

Operational Manager

Alma

Sales Spanje

Tina

Sales Benelux

Mark

Research & Development

Blogio

De natuur is puur, overweldigend en kwetsbaar.
Hoe kunnen we onze planeet ontdekken en beschermen tegelijk?
Volg onze blog Nature Calls.
Lees

What’s the best mobile toilet for a motorhome?

Read more

Geconcentreerd dus beter van prijs

Read more

100% natuurlijk

Read more

Nieuwsbrief

We sturen je alleen zaken waar je slimmer van wordt
Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Laat een review achter
Alle Over ons reviews