Maak jouw festival beleving nog beter met een caravan of camper

Camping Festival Motorhome

Ga je graag naar festivals, maar hoeft dit niet altijd meer in een veel te warme tent op een veel te luidruchtige camping? Zo’n camping waar je nooit zeker weet of je ‘s nachts onverwacht bezoek gaat krijgen van een ladderzatte buurman, die zich vervolgens neer legt om niet meer wakker te worden tot de volgende middag. Je kan een dag ticket kopen of elke avond in het dichtstbijzijnde dorp een hotelkamer boeken, maar de laatste jaren is er op enkele festivals nog een ander alternatief. Zo zijn er namelijk een paar festivals die een aparte camping hebben voor campers en caravans. Niet dat deze campings dan per definitie zoveel beschaafder zijn, maar je geniet al zeker van wat meer privacy en comfort. Van ervaringsdeskundigen horen we toch dat er ook een iets gemoedelijke sfeer hangt op de camper camping dan op de standaard camping. Zo wordt jouw festivalbeleving nog beter dankzij jouw caravan of camper. 

Bescherming tegen warmte en zon

Een groot voordeel van een mobilhome of caravan is uiteraard de betere isolatie. Ook tegen de geluiden van je buren is er al een groot verschil met een tent, maar het meest voelbare is toch wel de bescherming tegen zon en warmte. Niet dat een camper of caravan die pal in de zon staat niet warm zal zijn, maar het is toch niets in vergelijking met wakker worden in die oververhitte tent waar zelfs ademen een opgave is. 

Comfort en hygiëne

Akkoord, veel mensen genieten nog meer van het leven als een zwijn op de camping, dan van het festival zelf. Voor deze mensen is dit niet echt een waardevolle tip. Voor anderen is dit dan weer een zeer grote meerwaarde. Het is uiteraard niet de bedoeling om je elke ochtend en avond te douchen en je nooit zonder fris gewassen haren op de festivalweide te begeven. Toch is het fijn om over een eigen toilet te beschikken en je na een lange, warme dag je de mogelijkheid hebt om jezelf in alle comfort op te frissen. Stel je voor dat je ‘s avonds in alle rust naar toilet kan gaan in het frisse aroma van, we zeggen maar iets, Solbio bijvoorbeeld? Nooit meer aanschuiven in een muffe doolhof van dixies! 

Keuken en koelmogenlijkheden

mensen die elke zomer zoveel mogelijk festivals afschuimen weten dat zo’n festival een bijhorend dieet vraagt. Op de weide is het veel te duur fastfood en eens terug op de camping schaft de pot meestal noodles of andere gemakkelijk te bereiden eenpansmaaltijden. Ook hier weer voor sommige de charme van een festival, andere hebben het na een paar zomers vol festivals wel gehad met deze manier van (over)leven. Ga je met de camper of caravan, dan zijn de mogelijkheden wel een stuk uitgebreider. Stel je voor: Elke festival dag beginnen met een uitgebreid ontbijt, een eitje en wat fris, want je hebt een ijskast, fruitsap? ‘S avonds tussen je favoriete acts geniet van een vers gekookte spaghetti of zelfs een barbecue. Zeker voor de mensen die hun wilde jaren op de festivals al beleefd hebben, is deze nieuwe manier van leven op een festival een meerwaarde. Als je geluk hebt, heeft je mobilhome of caravan zelfs een vriesvak. Waterijsjes op een oververhit festival, stel je voor!

Mobiliteit

Een ander groot voordeel aan deze manier van kamperen op een festival is de mobiliteit. Je festival begint of eindigt niet met een helse rit van bussen en treinen en overstappen. Als je een beetje goed plant, kan je zelfs een roadtrip door Europa maken waar je van festival tot festival trekt en ondertussen nog een stukje van de wereld ziet. Zo kan je gemakkelijk afwisselen tussen campings, citytrips en af en toe een festival. 

Waarop moet je letten?

Vergeet niet dat zo’n camper of caravan camping geen standaard is op alle festivals. plan dus zeker goed op voorhand of je wel effectief met je camper of caravan kan overnachten op het festival. De beschikbaarheid van accommodatie voor deze voertuigen hangt sterk af van festival tot festival. Enkele zeer grote festivals hebben een aparte camping voor deze manier van kamperen, maar er zijn ook heel veel grote festivals waar dit geen mogelijkheid is. 

Was het juist de smerige, luidruchtige camping die je altijd afschrikte om te overnachten op een festival. Of heb je jaren aan een stuk genoten van deze primitieve levensstijl, maar ben je ondertussen op zoek naar iets meer comfort? Wel in die gevallen is het zeer goed om weten dat dit dus voor een groot aantal festivals één van de mogelijkheden is. Geniet van je favoriete bands, de vakantiestemming en de typische festivalsfeer zonder te moeten inleveren op comfort en privacy. Veel plezier tijdens de rest van deze festivalzomer! 

Newsletter

We'll only send you stuff that will make you smarter.
Keep track of the latest camping hack.
Tell us what you think
Alle Maak jouw festival beleving nog beter met een caravan of camper reviews